انواع غذا های خوزستان

aynaz iii aynaz iii aynaz iii · 1403/08/19 00:36 · خواندن 4 دقیقه

غذا های استان بوشهر

 

 

قلیه ماهی

قلیه ماهی یکی از غذا های معروف استان بوشهر هستش که همه آن را به عنوان یکی از لذیذترین خورشت های جنوب کشورمان می‌شناسند. این خورشت را با ماهی‌های جنوبی، سبزی معطر و تمبر هندی می‌پزند. در اصل قلیه ماهی باید ترکیبی از دو طعم ترشی و تندی را همزمان داشته باشد. اما هر خانواده‌ای بر اساس ذائقه خودش، این غذا را با ترشی و تندی دلخواهش می‌پزد.

 

سمبوسه

سمبوسه را اصطلاحاً یک غذای وارداتی صدا می‌کنند. حالا چرا؟ چون این غذا در اصل یک غذای هندی است؛ اما چون اولین بار در شهرهای جنوبی ایران درست شده است،  آن را به‌عنوان یک غذای جنوبی می‌شناسیم. معروف‌ترین سمبوسه هم همان نوعی است که با نان لواش درست می‌شود و معمولاً با سس گوجه خورده می‌شود.

برای تهیه سمبوسه ترکیبی از گوشت چرخ‌کرده، سبزیجات مختلف، رب و ادویه‌های خوش عطر را داخل نان لواش به حالت مربعی می‌پیچند و بعد در روغن داغ سرخ می‌کنند تا  سمبوسه آماده شود.

 

فلافل

درست است که فلافل به عنوان یک غذای محلی خوزستانی معرفی می‌شود اما محبوبیت و قیمت مناسب آن باعث شده که در تمام شهرهای ایران مغازه‌های فلافل فروشی زیادی وجود داشته باشد.

مواد لازم برای تهیه فلافل نخود پخته، ادویه و تخم‌مرغ همراه با مقداری فوت کوزه‌گری است. اگر به اهواز سفر کردید و خواستید فلافل اهوازی بخورید، شب‌ها به خیابان لشکرآباد سر بزنید تا طعم اصیل فلافل را بچشید.

 

آش ارده

آَش ارده یکی از غذاهای سنتی و محلی جنوب کشور است که اصالت آن به شهر دزفول در استان خوزستان می‌رسد. این غذای خوشمزه برخلاف اسمش اصلاً آش نیست و درواقع نوعی برنج مخلوط است و به همین خاطر به آن ارده پلو هم میگویند.

همان‌طور که از نامش پیداست، پایه اصلی این غذای خوشمزه ارده است. سایر مواد لازم برای درست کردن یک آش ارده خوشمزه، ماش، برنج، نمک، فلفل و روغن است.

تهیه این غذای لذیذ  و متفاوت کار سختی نیست. اول برنج و ماش را مثل عدس‌پلو درست کنید و بعد از اینکه برنج حاضر شد و در زمانی که هنوز داغ است، آن را در دیس بریزید و ارده را به آن اضافه کنید. این غذا با شیره انگور حسابی می‌چسبد و اگر از برنج عنبربو یا برنج معطر استفاده کنید عطروطعم آن چندین برابر می‌شود.

 

 

مهلبیه

اسم مهلبیه آشکارا فریاد می‌زند که پای یک غذای عربی در میان است. دسری خوش‌طعم که از ترکیب آرد و نشاسته ذرت، شیر، وانیل، شکر و گلاب به دست می‌آید و شباهت زیادی به فرنی دارد، از طرفی شکل ظاهری آن شبیه بستنی می‌شود و می‌تواند یک میان وعده مناسب برای کودکان باشد. اگر هم می‌خواهید وعده غذایی جنوبی خود را کامل کنید، می‌توانید مهلبیه را به عنوان دسر انتخاب کنید.