انواع غذا های آذربایجان شرقی
غذا های تبریزی
کوفته تبریزی
کوفته یک غذای بینالمللی است، اما بدون شک یکی از خوشمزهترین کوفتههای دنیا، کوفته تبریز است. تبریزیها کوفته را در اندازههای متوسط یا خیلی بزرگ میپزند و یکی از غذاهای رسمی و مجلسی آذربایجان شرقی به حساب میآید. این کوفتههای پرطرفدار که بهعنوان میراث ناملموس ملی هم ثبت شدهاند از گوشت، لپه، برنج و سبزیهای خوشبو درست میشود.
فرقی نمیکند در کدام شهر ایران زندگی میکنید هر نقطهای که باشید میتوانید مواد اولیه کوفته تبریزی را تهیه کنید و برای پختن یک غذای خوب و مقوی دستبهکار شوید. اگر هم در دفعات اول کوفته بهاصطلاح وا رفت، نگران نباشید چون فوت کوزهگری برای تهیه این غذا مرموز است و قطعاً با چند بار درست کردن میتوانید آن را به بهترین شکل نوش جان کنید. اگر هم نمیخواهید ریسک کنید پس به تبریز بروید یا از دوستان تبریزی خود بخواهید این غذای خوشمزه را برای شما درست کنند!
خورشت آلو هویج
بهطور کلی میتوان گفت ترکها از طعم شیرینی لذت میبرند. خورشت آلو هویج از آن خورشتهای محبوب آذربایجان شرقی است که اسمش ترکیباتش را لو میدهد. برای پختن خورشت آلو هویج میتوان از گوشت مرغ یا گوسفند استفاده کرد. علاوه بر گوشت، هویج و آلو، از پیاز، رب و ادویههای مختلف هم برای پخت این غذا استفاده میشود. در آخر هم کمی آبلیمو برای خوش عطروطعم شدن خورشت به آن اضافه میشود.
آش یخ
برای اینکه یکی دیگر از آشهای خوشمزه ایرانی را امتحان کنید آماده هستید؟ آش یخ یکی دیگر از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است که میتوان گفت خاصترین آش ایرانی محسوب میشود. برای تهیه آش یخ از برنج، ماست ترش، سبزی، سیر و برگ چغندر استفاده میشود.
علت خاص بودن آش یخ در این است که برعکس آشهای دیگر که همه دوست دارند داغ داغ همراه با سیر و نعناع داغ میل کنند، آش یخ را باید سرد سرو کرد. اصلاً به همین دلیل هم از اسم آش یخ برای نامگذاری آن استفاده شده است. بعد از اینکه آش پخته شد، آن را داخل یخچال میگذارند تا کاملاً خنک شود و در زمان سرو هم از تکههای یخ در کنار آن استفاده میشود تا کاملاً سرد باشد.
پالدا
اگر تا این جای مقاله دوام آورده باشید و یخچال خانهتان را خالی نکرده باشید، حتماً متوجه شدهاید که آخرین بخش معرفی غذاهای محلی هر استان به معرفی یک دسر اختصاص دارد.
دسر پالدا یک دسر سنتی تبریزی است که مواد اصلی تشکیلدهنده آن شیر، شکر و نشاسته است. بافت این دسر شبیه مسقطی است و گلاب و هل هم چاشنیهای اصلی آن هستند. این دسر بهصورت ساده یا زعفرانی تهیه میشود و برای تزئین آن هم از خلال بادام، پسته، دارچین و … استفاده میکنند.